Omstuvningar i svenska laget

12 May 2018
Ett par namn försvann från truppen, två nya tillkom och det blev en rad ändringar i laguppställningen då slöjorna öppnades sent på fredag kväll. Kan dock diskuteras om laget som helhet har förbättrats jämfört med mot Litauen.

Positivt att Theo Karlsson börjar som pelare, Ek kan ge viss ökad stadga åt andra ledet, men jag kan inte riktigt se att tredje ledet har förstärkts av att Sjöbeck och Sandberg försvinner. Duffy spelade bra när han kom in som klunghalv mot Litauen, han är nog bättre i anfall än Persson. Kalling-Smith var också hyfsad som uthalv förra gången, men han har flyttats ut till center för att bereda plats åt tredje Murphy-brodern, Conor, som knappast är en förbättring. Det innebär att Erik Arvidsson flyttats ut till yttern, trots att han tidigare hållit ihop försvaret i mitten. Intressant att Neeks Thammavongsa, kanske Sveriges bäste flanker förra året, sitter på bänken.
Totalt består laget av tre från Allsvenskan, tre från lägre svenska serier och nio som spelar utomlands. Nunfeldt och Jonno Edwards som är med i 7-manna truppen är borta.
Liksom tidigare håller vi tummarna.


Author: HM Sr