Återgång till seriespel

9 Aug 2018
Seriespelet är tillbaka, men ytterst få rugbyspelare är inblandade varje vecka.

Samtidigt deltar den svenska 7-mannatruppen i Skandinaviska Sevens i Köpenhamn i en sista förberedelse inför den avslutande GP-turneringen i september. Det är nog inte det starkaste svenska laget men ett par yngre spelare, Oskar Proos (Enköping) och Jonny Craenen (Exiles) har fått chansen att visa vad de kan prestera på denna nivå. Oskar är son till en landslagsman och Johny till en välkänd internationell domare.

Exiles har fyra spelare borta med 7-manna och Enköping två och samtidigt möts de på lördag i serien. I den uppskjutna matchen mot Pingvin i veckan (76 – 3 I baken) ställde Enköping upp med 16 spelare därav tre 30+, en 40+ och sex tonåringar. Exiles har oerhört manga fler spelare att välja på inför helgen inkl. manga tuffa klungaspelare. Utfallet är rätt givet, vi får hoppas att ingen blir skadad.

Göteborg spelar mot Pingvin på fredag, antagligen inför Göteborgs resa till Köpenhamn. Pingvin fick kämpa mot dem i maj, men vann till sist 28 – 14. Svårt dock att se hur Göteborg kan hota dem i helgen.

Exiles Ladies mot Berserkers på lördag (kl 13), 100 poäng som vanligt?
Div 2, Mälardalen: Berserkers – Attila, två mycket svaga lag (också kl. 13 på Skarpnäck ?)
Div 2, Syd: Spartacus – Lugi (lördag), Pingvin B – Helsingborg (söndag). Lugi vann I Skåne, kan bli en jämn match I returen. Obesegrade Helsingborg slår Pingvin B.

Dessa sex matcher utgör svensk rugby denna helg.

Author: HM Sr